Πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο 17/18-11-2012

 
Ημερομηνία: 16 Νοεμβρίου 2012
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17/18-11-2012
 
Τοπικές βροχές αναμένονται το Σαββατοκύριακο στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στο νότιο Ιόνιο και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι στο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από Α διευθύνσεις με την ίδια ένταση, με σταδιακή εξασθένηση και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα νότια.
 

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 17-11-2012

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην προσήνεμη κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην νότια Χαλκιδική, την Πιερία και την Ημαθία), την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους στις νότιες Κυκλάδες (πρόγνωση καιρού Κυκλάδων: http://www.youweather.com/weather.php?cid=70), την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα θα είναι έντονα με συνοδεία ηλεκτρικών φαινομένων. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στο νότιο Ιόνιο, την δυτική και νότια Πελοπόννησο όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι στο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από Α διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα νότια.

Κυριακή 18-11-201

Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν στο Ιόνιο και την νοτιοδυτική Πελοπόννησο και προς το βράδυ θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι στο Αιγαίο από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι με σταδιακή εξασθένηση, στα υπόλοιπα πελάγη αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση, σταδιακά στο Ιόνιο θα στραφούν σε Ν και θα ενισχυθούν. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα νότια.  

Αθήνα: Νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους οι οποίες θα είναι εντονότερες στα νότια του νομού και τον Σαρωνικό. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο το βράδυ. Καλές καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν την Κυριακή με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί από 15-20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού Αθήνας: http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=14

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα δυτικά και νότια του νομού. Πυκνότερες κατά τόπους νεφώσεις την Κυριακή. Άνεμοι από Α διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί από 10-16 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης: http://www.youweather.com/weather_forecast.php?cid=132

Ερχόμενη βδομάδα:

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η ερχόμενη βδομάδα αναμένεται βροχερή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα μέσα της βδομάδας για να επιδεινωθεί εκ νέου προς τα τέλη της βδομάδας με βροχές - κυρίως στα ανατολικά - και πτώση της θερμοκρασίας λόγω της σταδιακής ενίσχυσης του Σιβηρικού αντικυκλώνα.

Δημήτρης Καμπόλης

YouWeather.com

 

 

Ημ/νία καταχώρησης: 16/11/2012